Mirka Paavilainen

Psykologi, psykoterapetti, seksuaalineuvoja

Kuka Mirka?

Olen opiskellut psykologiaa vuodesta 1996 lähtien. Ala on ollut intohimoni teinivuosista lähtien. Pidän valtavasti opiskelusta, joten en oikeastaan ole missään vaiheessa lopettanut kouluttautumista. 

Olen valmistunut psykologian maisteriksi Jyväskylän yliopistosta. Lisäksi olen hankkinut psykoterapeuttiopintoja useissa eri viitekehyksissä, joista rakkaimpia minulle ovat tunne-/kiintymyskeskeinen ja traumakeskeinen suuntaus. Erityisosaamisalueitani ovat lisääntymisterveys ja seksologia. Sovellan kaikkea oppimaani asiakastyössäni psykologina ja psykoterapeuttina sekä asiantuntijana lisääntymislääketieteen parissa. 

Käytän nykyään terapiatyössäni paljon EMDR-traumaterapiamenetelmää ja otan uusia asiakkaita EMDR-avusteiseen lyhytterapiaan.

Työni punaisena lankana toimii pyrkimys ennaltaehkäistä ja hoitaa ihmiselämän intiimeimpiä ongelmia mahdollisimman tehokkaasti. Samanaikaisesti haluan vaikuttaa yhteiskunnallisesti niin, että lisääntymisterveyden, seksuaalisuuden ja mielenterveyden haasteita tunnistettaisiin aiempaa paremmin ja ihmiset saisivat riittävää apua ongelmiinsa oikea-aikaisesti.  

Tarjoan psykologi- ja psykoterapiapalveluita yksilöille ja pareille yksityisvastaanotollani Tampereella. Lisäksi koulutan sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisia ja kirjoitan erityisosaamisalueisiini liittyvissä kysymyksissä. 

Olen myös hedelmöityshoitoklinikka Ovumia Fertinovan psykologi. Minulla on yli kymmenen vuoden kokemus moniammatillisesta tiimityöstä lapsettomuushoitojen parissa. 

Vapaa-ajallani olen puoliso, adoptiovanhempi, ikuisesti aloitteleva joogi ja musiikin suurkuluttaja. Etenkin rock-yhtye CMX:n varhaisempi tuotanto kolisee kovaa. 

 

 

40B

Keskeisimpiä koulutuksiani

Lisäksi lukuisia menetelmäkoulutuksia, joiden teemoina mm. kognitiivis-konstruktiivinen psykoterapia, hyväksymis- ja omistautumisterapia, CPT-menetelmä raiskaustrauman hoidossa, työvälineitä traumahoitoon -koulutus, depressiokouluohjaajakoulutus.  

Tarjoan psykologi- ja psykoterapiapalveluita yksilöille ja pareille yksityisvastaanotollani Tampereella ja  koulutan sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisia.