Mirka Paavilainen

Psykologi, psykoterapetti, seksuaalineuvoja

Kuka olen?

Olen siitä onnellisessa asemassa, että olen löytänyt oman alani ihmismielen parissa jo hyvin nuorena ja ehtinyt tästä syystä hankkia jo pitkän kokemuksen mielenterveyskentällä. 

Olen opiskellut psykologiaa vuodesta 1996 lähtien.  Pidän valtavasti opiskelusta, joten en oikeastaan ole missään vaiheessa lopettanut kouluttautumista. 

Olen valmistunut psykologian maisteriksi Jyväskylän yliopistosta. Lisäksi olen hankkinut psykoterapeuttiopintoja useissa eri viitekehyksissä. 

Käytän terapiatyössäni paljon EMDR-terapiamenetelmää. Sydäntäni lähellä ovat myös ns. kognitiivisen käyttäytymisterapian kolmannen aallon suuntaukset kuten hyväksymis- ja omistautumisterapia. KKT-opintoja suoritan parhaillaan Tampereen yliopistossa. Minulla on myös ratkaisukeskeinen psykoterapeuttikoulutus, seksuaaliterapeutin koulutus sekä  tunnekeskeisen pariterapian perus- ja jatkokoulutus. 

Erityisosaamisalueitani ovat lisääntymisterveys, menetykset ja elämänkriisit sekä suru. Olen hoitanut paljon yksilöitä ja pareja, joiden ongelmana on esim. tahaton lapsettomuus, keskenmenot, kohtukuolema ja synnytystrauma. Myös muut mielenterveyteen vaikuttavat kriisit ja surut ovat yleisiä syitä tulla vastaanotolleni. 

Työni punaisena lankana toimii pyrkimys ennaltaehkäistä ja hoitaa isoja menetyksiä kohanneiden mielen oireita mahdollisimman tehokkaasti. Samanaikaisesti haluan vaikuttaa yhteiskunnallisesti niin, että lisääntymisterveyden, seksuaalisuuden ja mielenterveyden haasteita tunnistettaisiin aiempaa paremmin ja ihmiset saisivat riittävää apua ongelmiinsa oikea-aikaisesti.  

Tarjoan psykologi- ja psykoterapiapalveluita yksityisvastaanotollani Tampereella. Lisäksi koulutan sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisia ja kirjoitan erityisosaamisalueisiini liittyvissä kysymyksissä. 

Olen myös hedelmöityshoitoklinikka Ovumian psykologi. Minulla on yli kymmenen vuoden kokemus moniammatillisesta tiimityöstä lapsettomuushoitojen parissa. 

Vapaa-ajallani olen puoliso, adoptiovanhempi, ikuisesti aloitteleva joogi ja musiikin suurkuluttaja. Autiolle saarelle ottaisin mukaani rock-yhtye CMX:n varhaisen tuotannon. 

 

 

40B

Keskeisimpiä koulutuksiani

Lisäksi lukuisia menetelmäkoulutuksia, joiden teemoina mm. hyväksymis- ja omistautumisterapia, CPT-menetelmä raiskaustrauman hoidossa, työvälineitä traumahoitoon -koulutus, EFT-tapping -koulutus, depressiokouluohjaajakoulutus.  

Tarjoan psykologi- ja psykoterapiapalveluita yksilöille ja pareille yksityisvastaanotollani Tampereella ja  koulutan sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisia.